Sportlingerie en mooi gaan prima samen

Krijg je stiekem de kriebels als je aan alles denkt wat misschien goed voor je is maar zo vreselijk degelijk klinkt? Zoals een sport bh. Dan hebben we goed nieuws voor je. 

 

Hoewel de sport bh pas in 1975 werd ontworpen, is er sinds die tijd heel wat veranderd. Niet alleen is er steeds meer onderzoek gedaan naar waar een goede sport bh aan moet voldoen, ook is er veel meer keuze dan in de eerste jaren dat de bh op de markt was. Maar laten we eerst eens beginnen met waarom je eigenlijk een speciale sport bh moet dragen en niet je bh waarmee je een avondje uit gaat. 

 

Wat je moet weten over borsten

Misschien wist je het al maar borsten bestaan alleen uit vet- en bindweefsel, vocht en klieren. Er zit geen spierweefsel in je borsten. Dit betekent dat bewegingen, bijvoorbeeld tijdens het sporten, niet opgevangen kunnen worden. Verder zitten je borsten alleen vast aan je borstwand. Hierdoor zijn ze ook nog eens extra gevoelig voor bewegingen. Zeker bij sporten als hardlopen of tijdens een work-out. 

 

Een goede sport bh is daarom niet alleen belangrijk voor grote of middelgrote borsten maar ook voor kleinere borsten want het niet goed ondersteunen van je borsten kan op langere termijn zelfs leiden tot schade aan het weefsel.  

 

Mooi, mooier mooist

Wat jij mooi vindt, heeft vooral met smaak te maken. Toch durven we te beweren dat de moderne sport bh er tegenwoordig voor elk type vrouw is. Of je nu grote of kleine borsten hebt, van wit of van kleur houdt. De trendy Anita sport bh is er niet alleen in diverse maten en kleuren maar ook met verschillende ondersteuning. Zoals de sport bh medium die ideaal zijn voor sporten met gemiddelde intensiteit zoals Pilates, yoga en nordic walking.

 

De serie Extreme Control zijn speciaal ontworpen voor high-impact sporten zoals: joggen, paardrijden, hardlopen, tennis, handbal en andere balsporten. Ze geven een extra sterke, comfortabele ondersteuning en zijn hiermee ook geschikt voor de grote cupmaat. De ademende stoffen zorgen ook nog eens voor verkoeling. 

 

De Elomi Cate bh is een full cup bh waarbij je borsten niet alleen aan de onderkant maar ook aan de zijkant worden ondersteund. Daarnaast is het uitgangspunt van de serie geweest om meer vertrouwen te geven. 

 

De juiste maat

Zo’n 70% van alle vrouwen draagt een verkeerde maat bh terwijl juist een goede ondersteuning zo belangrijk is. Het is overigens een fabel dat een te kleine bh een push-up effect geeft. Een te kleine bh is juist heel slecht voor het borstweefsel. De tip is om elke keer als je een bh koopt, te checken of de maat nog goed is. Vergeet je dat? Hou dan aan dat je het minstens een keer per jaar doet. Bijvoorbeeld net voor je verjaardag. 

 

Rode lingerie

Draag je witte of iets doorschijnende kleding? Rode lingerie schijnt minder door dan witte lingerie? Wist je ook dat de Italiaanse vrouwen rode lingerie dragen tijdens nieuwjaar omdat dit volgens hen geluk brengt? Het past in elk geval mooi bij een avondje weg, je sexy jurk en je Ted Baker tas. En wie weet brengt het niet alleen tijdens nieuwjaar geluk.

 

Meer tips & weetjes