Voordelen van laminaat

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer? Dan is laminaat een hele goede optie! Deze vloersoort heeft verschillende voordelen en valt bij veel mensen in de smaak. Hieronder zetten we de belangrijkste positieve punten van een laminaatvloer op een rijtje.

 

1. Onderhoudsvriendelijk

Een laminaatvloer is heel onderhoudsvriendelijk. Je maakt het eenvoudig stofvrij met een stofzuiger en verwijdert vlekken met een licht vochtig doekje. Daarnaast is het niet nodig om de vloer te behandelen met bijvoorbeeld olie – wat bij een echte houten vloer wel noodzakelijk is.

 

2. Eenvoudig zelf te leggen

De meeste laminaatvloeren zijn verkrijgbaar met een handig kliksysteem. Hierdoor kun je de vloer makkelijk zelf leggen. Je hoeft er dus geen vakman voor in te schakelen. Je kunt tegenwoordig zowel online als in de winkels allerlei soorten kliklaminaat kopen.

 

3. Warme uitstraling

Vind je de warme uitstraling van een echte houten vloer prachtig, maar wil je niet zoveel tijd besteden aan het onderhoud? Dan is laminaat het perfecte alternatief. Deze onderhoudsvriendelijke vloer kan namelijk dezelfde warme look hebben als echt hout. Bij sommige soorten zijn zelfs de houtnerven voelbaar en perfect nagemaakt. Daarnaast kun je kiezen voor laminaat met een v-groef om deze robuuste look nog meer te benadrukken. Van een afstandje kun je nauwelijks het verschil zien tussen laminaat en massief hout. Een laminaatvloer is dus erg geschikt om meer warmte en gezelligheid in je interieur te brengen.

 

4. Verschillende stijlen

Laminaat is verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende kleuren, soorten en stijlen. Van een stoere variant met een vergrijsde houtlook tot laminaat met de print van Portugese tegeltjes. Voor iedere woonstijl is er dus een passende laminaatvloer.

 

5. Geschikt voor ieder budget

Laminaat heeft een hele goede prijs-kwaliteitverhouding. Het is een goedkope vloersoort waar je toch lang plezier van kunt hebben. Omdat er veel verschillende soorten verkrijgbaar zijn, kan de prijs per vloer verschillen. Er is voor ieder budget mooi laminaat te vinden!

 

6. Kan tegen een stootje

Een laminaatvloer is een goede aankoop voor in een gezinswoning. De vloer kan namelijk wel tegen een stootje. Door de toplaag is het laminaat slijtvast en zal het ook niet tot nauwelijks verkleuren. Je hoeft je geen zorgen te maken dat er snel deukjes of opvallende krassen ontstaan. De vloer gaat zelfs bij intensief gebruik heel wat jaren mee. De exacte levensduur van laminaat is afhankelijk van de kwaliteit en de sterkte van de toplaag. Twijfel je welke laminaatvloer het beste bij jouw wensen past? Laat je dan adviseren door een professional.

Meer tips & weetjes