Advertentie plaatsen

Stappenplan voor het plaatsen van advertenties

 1. Klik op de oranje button 'Plaats advertentie' links bovenaan de pagina.
 2. Log je voor de eerste keer in, vul dan je gegevens in nadat je op de button 'Registreer hier' hebt geklikt. De velden met een * zijn verplicht. Het in te voeren wachtwoord is naar eigen keuze.
 3. Vul één of meerdere links naar jouw persoonlijke social media pagina's in; bijvoorbeeld Facebook. Hierdoor verschijnt een klikbaar icoontje bij je advertentie(s) zodat potentiële kopers kunnen zien/ controleren met wie zij te maken krijgen. Dit geeft een vertrouwd gevoel en zal je verkoopkans doen toenemen. (Niet verplicht)
 4. Upload een profielfoto, liefst dezelfde als bij je aangegeven social media account. Ook dit bevordert het gevoel van vertrouwen. (Niet verplicht) 
 5. Vink het blokje voor de tekst 'Ik wil gebruik maken van de e-mailservice.' aan wanneer je biedingen op en informatie over de status van je advertentie(s) wilt ontvangen. Hiermee krijg je ook de nieuwsbrief van Koopplein.nl met updates en nieuwtjes exclusief voor gebruikers van Koopplein en soms een leuke aanbieding.
 6. Lees de voorwaarden voor adverteren op onze website. Klik hiervoor op de tekst 'algemene voorwaarden’. Bevestig je akkoord door het blokje voor de regel aan te vinken.
 7. Klik nu onder aan de pagina op de button ‘Registreren’. Binnen enkele minuten ontvang je een emailbericht waarin een bevestigingslink is meegezonden. Mocht je na 5 minuten nog geen email met link van ons hebben ontvangen, kijk dan even in je spambox van je email.
 8. Klik op de link in het emailbericht om je registratie te activeren. Je kunt na activering direct inloggen met je opgegeven emailadres en wachtwoord. Tip: wanneer je het vakje ‘Ingelogd blijven’ aanvinkt, hoef je niet bij ieder bezoek je gegevens opnieuw in te voeren.
 9. Klik op de button 'Plaats advertentie' en selecteer het soort advertentie; particulier, bedrijf of club en klik op ‘Volgende’.
 10. Het advertentie-opgavenformulier opent. Vul de advertentiegegevens in, kies een of meer maar maximaal 18 foto('s) uit je computerbestand (max. 5 Mb per foto) en klik op ‘Volgende’. Ben je iets vergeten in te vullen, dan geeft het systeem dit bovenaan de pagina aan.
 11. Controleer je gegevens. Bij akkoord klik je op ‘Nu plaatsen’.
 12. Wil je de advertentie toch nog aanpassen voordat je op ‘Nu plaatsen’ hebt gedrukt, klik dan op de button ‘Wijzigen’. Je keert terug naar het vorige scherm met het advertentie-opgavenformulier. Pas je advertentie aan, klik weer op ‘Volgende’ en voer stap 8 nogmaals uit. Ook kun je er voor kiezen om je advertentie eerst te archiveren en op een later moment te plaatsen. Selecteer dan in plaats van ‘Nu plaatsen’ de button ‘In archief’. Op deze wijze kun je slim vooruit werken.
 13. Je advertentie is nu geplaatst. Vergeet niet om de plaatsing van je advertentie te controleren in de rubriek 'Laatste advertenties'. In de meeste gevallen zal het enkele minuten duren voordat deze bovenaan in ‘Laatste advertenties’ zal verschijnen.
 14. Je kunt de advertentie achteraf ook wijzigen in het beheerscherm onder 'Geplaatst'. Klik hiervoor op het icoontje onder ‘Wijzig’ rechts op de regel van de betreffende advertentie. Je kunt ongelimiteerd wijzigingen uitvoeren.
 15. Wanneer je tijdens het maken van een advertentie besluit toch niets te willen plaatsen, kun je eenvoudig het inlogscherm verlaten.

TIP! Pas ook alle punten uit de rubriek 'Tips' toe. Je zult zien dat het werkt.

Indien je al eerder adverteerde op Koopplein.nl beheer je je rubrieksadvertentie(s) gemakkelijk via 'Mijn Koopplein’.

Je wachtwoord en overige gegevens kun je eenvoudig en snel aanpassen onder 'Persoonlijke gegevens' wanneer je bent ingelogd. Het is voor je eigen veiligheid verstandig je wachtwoord periodiek te veranderen. Dit laatste geldt voor iedere website.

Lees voor het gebruik van onze website de Algemene Voorwaarden.

/files/25198/25197552