Vier handige tips voor het inrichten van de kinderkamer

Hoera! Er is een baby op komst! Dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar je zult ook zeker aan het werk moeten. Want, de kamer voor de kleine moet bijvoorbeeld ingericht worden. In principe is dit best een leuk klusje, maar alsnog zul je er wel wat tijd in moeten steken. Bovendien kun je de onderstaande tips gebruiken.

 

Multifunctioneel

In een kinderkamer zul je uiteraard een aantal meubels moeten plaatsen. Zo zal uiteraard een bed nodig, dat is niet meer dan logisch. Daarnaast zul je er ook voor kiezen om een kledingkast en mogelijk nog een bureau te plaatsen in de ruimte van je kind. Deze drie meubels zullen toch al best wat ruimte innemen, wat met name in een kleine kamer een probleem kan zijn. Probeer dan multifunctioneel meubilair aan te schaffen, zoals een bed dat aan de onderkant opbergruimte biedt.

 

Versier de muren

Om de kamer voor je baby persoonlijk en uniek te maken kun je de muren versieren. Dit kun je op allerlei manieren doen. Zo zou je muurstickers kunnen gebruiken. Hiermee kun je de ruimte op een simpele wijze gezellig maken. Daarnaast kun je ook voor een muurschildering kunnen kiezen. Als je creatief bent dan kun je dit zelf, maar je kunt tevens iemand inhuren. Schilderijen online bestellen en ophangen is ook nog een mogelijkheid. 

 

Hoogslaper

Het is natuurlijk van belang dat het kind lekker kan slapen in zijn of haar bed. In een bijzonder bed zal dit een stuk beter gaan, zoals in bijvoorbeeld een hoogslaper. Bovendien heeft dit soort een groot voordeel. Het zorgt namelijk voor wat meer ruimte, wat met name in een kleine kamer handig is. Onder de hoogslaper kun je bijvoorbeeld een speelhoekje creëren, maar hier kun je tevens een bureau plaatsen.

 

Vloerkleed

Het is daarnaast ook verstandig om een vloerkleed aan te schaffen voor in de kinderkamer. Hier kan je kind later mooi op spelen, maar het kan eerst nog gebruikt worden om je baby hierop te verschonen. Zo’n kleed ligt lekker zacht en warm, wat natuurlijk van belang is voor je kind.

Meer tips & weetjes