Complete serie van: Onze jaren - De wereld na 1945.

Complete serie van: Onze jaren - De wereld na 1945, geschiedenis van de eigen tijd.

Prof A.F. Manning.
Kaft: hard gebonden kunstleer (5 hebben nog een papieren omslag, waarvan sommige zijn beschadigd).

De zeven delen van Onze Jaren is in feite de eerste en in die zin unieke poging een inzicht te geven in de gebeurtenissen, die na de Tweede Wereldoorlog een stempel hebben gedrukt op de wereld.

Deel 1:
De naoorlogse chaos in Europa, de situatie in het Verre Oosten na de Japanse capitulatie, de vervolging van collaborateurs en landverraders, het ontstaan van de Verenigde Naties, het begin van de koude oorlog, het begin van de dekolonisatie, het ontstaan van de staat Israël.

Deel 2:
Het ontstaan van Inda en Pakistan, de Israëlische onafhankelijkheidsoorlog, het ontstaan van de Chinese Volksrepubliek, de opbouw van Japan, de luchtbrug op Berlijn, problemen in Latijns-Amerika, de oorlog in Korea, de strijd in Indo-China, Dien Bien Phoe, het ontstaan van de NAVO, de dood van Stalin, de politionele acties in Nederland-Indië.

Deel 3:
Het ontstaan van Indonesië, de conferentie van Bandoeng, de Suez-crisis, de Hongaarse opstand, de opstand in Algerije, het ontstaan van Kongo, de kwestie-Nieuw-Guinea, de taal- en schoolstrijd in België, de snelle economische opkomst van de Duitse Bondsrepubliek.

Deel 4:
Troebelen in Kongo, de naoorlogse ontwikkelingen in de sport, Adenauers Duitsland, de Berlijnse Muur, de Chroesjtsjow-tijd, de Grote Sprong Voorwaarts, de Kennedy-periode, het Cuba van Castro, de bewapeningswedloop, de kwestie-Tibet, de dood van Kennedy, de naoorlogse ontwikkelingen in kunst en filosofie.

Deel 5:
De katholieke kerk op drift, de ontwikkelingen in pers, radio en tv, Boerenpartij en Provo, de economie van rijke en arme landen, de ontwikkeling van de ruimtevaart, naoorlogse technische ontwikkelingen, het ontstaan van EEG, EVA en COMECON, de val van Chroesjtsjow, het naoorlogse onderwijs, Johnson.

Deel 6:
Rassendiscriminatie, Indonesië van Soekarno tot Soeharto, het Afrikaanse socialisme in de praktijk, de ontwikkelingen in het protestantisme na 1945, de Culturele Revolutie in China, de Amerikaanse politiek in Vietnam, de Zesdaagse Oorlog, het conflict om Biafra, het verschijnsel bevrijdingsbeweging, de naoorlogse ontwikkelingen in de medische wetenschap, het Frankrijk van Charles de Gaulle, de Praagse lente en het einde ervan, de Franse studentenrevolte van 1968, de seksuele revolutie.

Deel 7:
Het vraagstuk van oorlog en vrede, Kabouters en studentenprotest in Nederland, de ontwikkelingen in België in de jaren zestig, de naoorlogse ontwikkelingen in verkeer en vervoer, de gezondheidszorg in de wereld, het verschijnsel reclame, het probleem van de multinationale ondernemingen, de gang van zaken in de Sovjetunie, de periode-Nixon in de Verenigde Staten, Latijns-Amerika in de jaren zestig, opkomst en val van de Allende, de ontwikkelingen in de Chinese Volksrepubliek, de afscheiding van Bangla Desj, West-Duitsland onder Kiesinger en Brandt.

ZIE FOTO’S.

De prijs is €35,00 voor de complete serie van zeven boeken, excl. verzendkosten.
Ophalen kan in Roosendaal.


(Kijk ook eens bij mijn andere advertenties om verzendkosten te besparen.)

  • Prijs € 35
  • Datum plaatsing 18-03-24
  • Conditie gebruikt
  • Adverteerder Lisette
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 08-10-2007
  • Plaatsnaam Roosendaal
  • Telefoon 000000000000000
  • Bekeken 15 x
  • Snelcode info 26644166

Prijs te hoog? Doe een bod

LET OP! Na verzending ontvang je een e-mail waarmee je de bieding dient te activeren.
Je bod €
E-mail
Bezorgservice