Tweedehands iPhone kopen

iPhones zijn behoorlijk waardevast en met een tweedehands exemplaar kun je vaak nog een tijd vooruit. In combinatie met een sim only abonnement kun je flink besparen op de kosten van jouw toestel. Met deze tips haal jij voor een uitstekende prijs een tweedehands iPhone in huis.

Kies het juiste moment

Ook als je op zoek bent naar een tweedehands iPhone is timing belangrijk. Ieder jaar introduceert Apple nieuwe iPhones, doorgaans in september. Dit jaar was de lancering van de iPhone 12 een paar weken vertraagd, maar deze ligt momenteel in de winkels. Veel leveranciers hebben wel nog een wachttijd van zo'n zes weken voor wie net achter het net greep. Op het moment dat de nieuwe iPhone op de markt komt, komen er ook heel veel tweedehands toestellen beschikbaar. Veel verkopers willen namelijk hun oude smartphone verkopen voordat ze het nieuwe model kunnen aanschaffen. Hierdoor gaat het aanbod omhoog en dalen de prijzen. Iets waar je mooi van kunt profiteren als je op zoek bent naar een tweedehands iPhone.

Prijzen vergelijken

Voordat je een tweedehands telefoon aanschaft is het verstandig om meerdere modellen te vergelijken en goed rond te kijken. Er zijn namelijk veel verkopers van Apple telefoons, zoals de populaire Apple XS, waarvan je de prijzen met elkaar kunt vergelijken. Bij sommige verkopers krijg je er extraatjes bij zoals een oplader of een smartphone hoesje. Dit is natuurlijk mooi meegenomen.

Staat controleren

Dit is waarschijnlijk nog het lastigste punt. Als je een afspraak hebt gemaakt met een verkoper is het altijd het beste om een toestel op te halen. Je kunt deze dan op een aantal kritieke punten checken. Wanneer je er pas achteraf achter komt dat er wat zaken zijn die niet kloppen is het een stuk moeilijker om je geld terug te krijgen. Controleer altijd of alle knoppen het doen en probeer de camera en flitser uit. Vergeet de selfie-camera niet, wat zeker belangrijk is wanneer je een toestel met Face ID wilt kopen. Check of het toestel vrij is van grote krassen en gebruikssporen. Als je deze wel tegenkomt hoeft dit geen probleem te zijn, maar kun je waarschijnlijk wel nog wat van de prijs afpraten. iPhones zijn voorzien van een vloeistofschade-indicator waardoor je kunt checken of de iPhone waterschade heeft. Deze vind je bij het houdertje voor je simkaart. 

Vraag om een aankoopbewijs

Het is prettig als de verkoper een aankoopbewijs kan overleggen, omdat het jou meer zekerheid biedt als de verkoper laat zien waar hij/zij het toestel heeft gekocht. Als er nog garantie op het toestel zit heb je doorgaans geen aankoopbewijs nodig om hier aanspraak op te maken. Wel geeft het vertrouwen.

Meer tips & weetjes