"Veilen" ,J.P.Glerum, 142 blz, 1999, nieuwstaat, hard cover

"Veilen" door J.P. Glerum
Een handboek voor de kunst van het kopen en verkopen, al dan niet op een veiling.

Auteur: J.P. Glerum
Titel: Veilen
subbtitel:Het hoe en waarom van de hoogste prijs.
hard cover
Nieuwstaat
Afmetingen:17x219x148 mm
Gewicht: 286,00 gram
Druk; 1
ISBN9057950103
NUGI : 911
Uitgever: Herman Muntinga Publishers
Datering februari 1999
Verzending als brievenbuspost is mogelijk.

Inhoud:
-Hoe gaat bieden in z'n werk?
-Hoe kun je je eigen bezittingen het beste verkopen?
-Hoe wordt de waarde van kunstvoorwerpen vastgesteld?

J.P. Glerum, veilingmeester en vroeger bekend van televisie, legt duidelijk uit hoe de veiling werkt. Met veel liefde voor zijn vak vertelt hij over tragische en komische voorvallen en over onverwachte situaties die zich in de veilingwerk kunnen voordoen, zoals miskopen en gigantische opbrengsten.
Hij vertelt in dit boek over de geschiedenis van het veilen en de diverse systemen. Met anekdotes beschrijft hij o.a. hoe afspraken met zowel koper als verkoper worden gemaakt en hoe de waarde van het antiek bepaald wordt. De schrijver was een doorgewinterd veilingmeester en laat dat ook merken. Het boek is geschreven in duidelijke taal en voor een ieder goed te begrijpen.

Informatie over de auteur:
Jan Pieter Glerum (Amsterdam, 8 mei 1943 aldaar, 16 augustus 2013) was een Nederlandsveilingmeester en televisiepresentator. Hij was sinds 2007 ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Glerum studeerde enkele jaren kunstgeschiedenis. Tijdens zijn studie, die hij niet meer zou afronden, ging hij in 1964 werken voor Mak van Waay, toentertijd het grootste veilinghuis van Nederland. Van 1964 tot 1974 maakte hij voornamelijk catalogi voor het veilinghuis, waarbij hij de gelegenheid kreeg veel te reizen en musea te bezoeken. Rond die tijd leerde Glerum van de toenmalige directeur van het veilinghuis, Nienhuis, hoe hij een veiling moest leiden en werd hij veilingmeester.
In 1974 werd Mak van Waay overgenomen door Sotheby's. Onder de nieuwe organisatie werd Glerum directeur en mocht hij, omdat hij Nederlands was en daardoor buitenlandse talen beter beheerste dan veel anderen, veilingen leiden over de hele wereld. In 1989 besloot Glerum samen met zes anderen om een eigen veilinghuis op te richten in Nederland: Glerum c.s. (later Amsterdam Auctioneers Glerum).
Rond die tijd presenteerde hij ook acht seizoenen van het TROS-programma Eenmaal, andermaal. Daarnaast presenteerde hij ook Antiekvoor Teleac en Del Arte voor SBS 6. Voorts verzorgde hij onder andere taxaties voor het Instituut Collectie Nederland en het Joods Historisch Museum.
  • Prijs bieden
  • Datum plaatsing 23-09-20
  • Conditie nieuw
  • Adverteerder overvol
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 10-10-2007
  • Plaatsnaam Winterswijk
  • Telefoon 0543-519344
  • Bekeken 28 x
  • Snelcode info 15414307

Prijs te hoog? Doe een bod

LET OP! Na verzending ontvang je een e-mail waarmee je de bieding dient te activeren.
Je bod €
E-mail
Bezorgservice
// Oost-Achterhoek--------------------------------------------------->