DDR medaille 10 j,trouwe dienst in pedagogisch werk,gst

DDR Pestalozzi-Medaille für treue Dienste (de medaille voor trouwe dienst in de pedagogische sector)
Brons voor 10 jaar trouwe dienst.
Datering voor 1985
Met origineel draaglintje
In origineel doosje.
Diameter: 32 mm
In goede staat
Leuke attentie voor iemand die zijn jubileum viert in het onderwijs.

Van deze medaille zijn 3 exemplaren leverbaar
de "Pestalozzi-Medaille für treue Dienste in Bronze" meet 32 mm en is van non-ferrometalen gemaakt. Aan de voorzijde van de bronskleurige medaille staat een portret van de Zwitserse pedagoog Johann Heinrich Pestalozzi (1746 - 1826). Boven het portret staat: "JOH. HEINR. PESTALLOZZI". Onder het portret staan twee gekruiste korenaren. Op de achterzijde staat het staatswapen van de DDR. Daar om heen staat "DEUTSCHE DEMOKRATISCHE REPUBLIK". Deze tekst wordt omringd door twee korenaren.

De hamer in het DDR-wapen symboliseerde de arbeiders in de fabrieken en is een deel van het communistische symbool van de hamer en sikkel. De passer verwees naar de intelligentsia en de ring van rogge naar de boeren.
De medaille is bevestigd aan een rechthoekig blauw lintje. De medaille kende geen los draagteken.De "Pestalozzi-Medaille für treue Dienste" (Pestalozzi-medaille voor trouwe dienst) werd ingesteld op 15 november 1956 in drie klassen: goud, zilver en brons. De medaille werd toegekend aan: leraren en opvoeders - met een voltooide pedagogische opleiding - die werkzaam waren bij algemene scholen, beroepsopleidingen, ingenieur- en vakscholen, kleuteronderwijs, buitenschoolse opvang, tehuizen, jeugdhulp, bij- en nascholingsinstituten voor leraren, opvoeders en ingenieur-pedagogen, arbeiders-en-boeren-faculteiten en volkshogescholen. Ook leermeesters met een voltooide leermeesteropleiding konden worden onderscheiden. Tevens konden pedagogen die werkzaam waren bij staatsorganen, partijen of maatschappelijke organisaties op het gebied van het scholing en opvoeden worden gedecoreerd. De medaille werd toegekend bij het aantal dienstjaren volgens dit schema:

Alleen dienstjaren na 1945 telden mee voor bepaling van de diensttijd. De bronzen medaille werd voor het eerst toegekend in 1957, de zilveren in 1966 en de gouden in 1975. Toekenning geschiedde op de "Dag van de leraar": 12 juni. Bij de medaille hoorde een oorkonde. De medaille werd in eerste instantie op de rechterborst, vanaf 1978 op de linkerborst gedragen.

Op verzoek worden verdere detailfoto's toegezonden
  • Prijs bieden
  • Datum plaatsing 10-05-24
  • Conditie gebruikt
  • Adverteerder overvol
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 10-10-2007
  • Plaatsnaam Winterswijk
  • Telefoon 0543-519344
  • Bekeken 176 x
  • Snelcode info 2057351

Prijs te hoog? Doe een bod

LET OP! Na verzending ontvang je een e-mail waarmee je de bieding dient te activeren.
Je bod €
E-mail
Bezorgservice
--------------------------------------------------->