J.Verne, Van de aarde naar de maan,zgan.LOEB,1985, 209 blz

Jules Verne.:"Van de aarde naar de maan".

Jules Verne (1828-1905) de beroemde schrijver en visionair.
Uitgever: LOEB Amsterdam.
Uitgave 1985
Uit de serie: “Jules Verne verzameld werk”
Gebonden uitgave in hard kartonnen kaft met groen linnen bekleed.
Met goudkleurige opdruk. Aan de achterzijde in goudkleurige opdruk de Letters J V
Met originele stofomslag.
Staat: nieuwstaat (1 x gelezen).
Op verzoek worden detailfoto’s toegezonden.
Afmetingen:
Ca.22 cm hoog
209 pag.
ISBN 90-6213-913-2
vert.van: De la Terre à la Lune (1865)
vert.door: Ingrid Hölscher
met alle oorspronkelijke illustraties van De Montaut
Het boek is er één van 14 boeken die ik te koop heb aangeboden van de "groene boekjes"
De boeken van Jules Verne zijn een mengeling van visionaire fantasie en wetenschappelijke waarheid verpakt in een meeslepend verhaal.
Veel verhalen van hem zijn verfilmd.
Jules Verne was een grote geest die o.a. de reis naar de maan en grote tochten in de diepzee onder water beschreef lang voordat zij werkelijk plaatsvonden.
Er zijn vele series verschenen met verhalen van Jules Verne.
Deze serie van LOEB uitgeverij staat bekend als de “groene boekjes” serie.
“LOEB” uitgeverij had zich tot doel gesteld alle boeken van Jules Verne uiit te brengen, ook diegene die nog niet eerder in Nederland waren uitebracht,
Alle boeken bevatten de volledige vertaling en zijn voorzien van alle illustratie uit de oorspronkelijke Franse uitgaven.
Ik verwijs graag naar mijn andere advertenties met Jules Verne boeken.
Op verzoek worden verdere detailfoto’s toegezonden.

Verhaal:
Van de aarde naar de maan (Frans De la Terre à la Lune) is een sciencefictionroman van de Franse auteur Jules Verne. Het verhaal werd voor het eerst gepubliceerd in 1865. Het gaat over een poging naar de maan te reizen met een groot kanon genaamd Columbiad.
Het verhaal begint enige tijd na de Amerikaanse Burgeroorlog. De Gun-club, een club uit Baltimore gespecialiseerd in wapens van alle soorten en maten (vooral kanonnen), wordt bijeengeroepen door de voorzitter, Impey Barbicane. Hij heeft een idee om een kanon te bouwen waarmee een projectiel naar de maan kan worden geschoten. Zijn berekeningen tonen aan dat dit technisch gezien haalbaar moet zijn. De hele club steunt het idee. Barbicane en een paar clubleden zoeken naar de geschikte locatie voor de lancering en plannen de constructie van zowel het kanon als het projectiel.
Een oude vijand van Barbicane, kapitein Nicholl, hoort van het plan en verklaart Barbicane voor gek dat hij zoiets wil proberen. Hij gaat een aantal weddenschappen met Barbicane aan over een aantal punten die het volgens hem onmogelijk maken het project te voltooien. Het eerste probleem is geld. Barbicane probeert overal ter wereld sponsors te krijgen voor zijn idee. De Amerikaanse overheid stelt vier miljoen dollar beschikbaar. Uiteindelijk krijgt Barbicane 5,5 miljoen dollar bijeen om zijn project te financieren.
Barbicane kiest Stone's Hill in Tampa, Florida uit als lanceerlocatie. Hier begint de wapenclub met de constructie van een kolossaal kanon met de naam Columbiad. Het kanon met een loopkaliber van 2,70 meter wordt ingegraven in een 270 meter diep gat met een diameter van 18 meter. De muur van de metalen loop is 1,80 meter dik, daaromheen zit een 5,85 meter dikke betonnen muur. Het projectiel zal in de loop een snelheid van 11 km/s moeten krijgen om het lagrangepunt te kunnen bereiken (het punt waar de zwaartekracht van de aarde en de maan even groot zijn), en kan dan verder vallen naar de maan.
Barbicane wacht een onverwachte verrassing. Michel Ardan, een Franse journalist, wil met het projectiel meereizen. Hij wil dan ook dat er passagiersaccommodatie in het projectiel komt. Bovendien haalt hij zowel Barbicane als Nicholl over met hem mee te gaan.
Aan het eind van het boek wordt het projectiel succesvol afgeschoten, maar het lot van de drie inzittenden wordt niet onthuld. Dat komt aan bod in het tweede deel, De reis om de maan.
  • Prijs bieden
  • Datum plaatsing 12-04-24
  • Conditie gebruikt
  • Adverteerder overvol
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 10-10-2007
  • Plaatsnaam Winterswijk
  • Telefoon 0543-519344
  • Bekeken 6 x
  • Snelcode info 23847898

Prijs te hoog? Doe een bod

LET OP! Na verzending ontvang je een e-mail waarmee je de bieding dient te activeren.
Je bod €
E-mail
Bezorgservice
--------------------------------------------------->