Copland,Sylvester Stallone,Robert de Niro,ondert,'97,nst

Copland.
USA misdaadfilm
Uitgebracht: 1997
Met o.a. Sylvester Stallone en Robert de Niro.
nederlandse ondertiteling
regio 2
speelduur 99 minuten
Nieuwstaat

Rolverdeling
Sylvester Stallone - Sheriff Freddy Heflin
Harvey Keitel - Ray Donlan
Ray Liotta - Gary 'Figgsy' Figgis
Robert De Niro - Lt. Moe Tilden
Michael Rapaport - Murray 'Superboy' Babitch
Robert Patrick - Jack Rucker
Peter Berg - Joey Randone
Noah Emmerich - Deputy Bill Geisler
Cathy Moriarty - Rose Donlan

VERHAAL
Garrison ligt in New Jersey en wordt door de rivier de Hudson gescheiden van New York. In Garrison is sheriff Freddy Heflin de baas. Hij houdt toezicht in het stadje, waar verschillende agenten uit New York wonen. De buurt is door de grote aanwezigheid van agenten erg veilig. Heflin zag op jonge leeftijd hoe een auto in de Hudson was beland. Door de inzittenden te bevrijden, raakte hij aan één oor doof. Hierdoor kon hij een carrière bij de politie van New York vergeten en dus werd hij sheriff in het kleine Garrison.

Ray Donlan is een politieagent uit New York. Hij gaat vaak z'n boekje te buiten maar ligt goed in de markt bij zijn collega's die hij steeds beschermt. Wanneer zijn collega en neef Murray "Superboy" Babitch per ongeluk twee zwarte jongens doodschiet, is Ray er meteen om hem te beschermen. Maar omdat de situatie er voor Superboy niet goed uitziet, springt hij van de George Washington Bridge. Hierdoor komt er geen onderzoek naar de verdachte omstandigheden waarin de zwarte jongens zijn gestorven.

Wat de buitenwereld niet weet, is dat Superboy nog leeft. Ray "ontvoerde" hem en deed alsof hij van de brug gesprongen was. Ray belooft zijn neef een nieuw leven, maar er zijn problemen. De nieuwsgierige Moe Tilden van de New Yorkse Interne Zaken denkt dat er meer aan de hand is en vertrouwt Ray niet. Moe weet dat de waarheid in Garrison ligt, maar zijn jurisdictie eindigt in New York. Daarom rekent hij op de hulp van sheriff Freddy Heflin. Maar Freddy denkt dat er niets aan de hand is en vertrouwt Ray.

Wanneer Freddy met zijn eigen ogen ziet dat Superboy nog leeft en weet dat er meer aan de hand is, besluit hij toch naar Moe te stappen. Moe heeft echter de opdracht gekregen de zaak op te geven en dus kan hij Freddy niet helpen. Daarom probeert Freddy zelf de waarheid te achterhalen. Hij kan rekenen op de drugsverslaafde Figgsy, een collega van Ray. Wat Ray nu voor Superboy doet, deed hij enkele jaren geleden ook voor de partner van Figgsy. Die partner kreeg geen nieuw leven, maar stierf. Figgsy en Freddy denken dat Ray nu ook Superboy wil vermoorden om van alle problemen verlost te worden. In een race tegen de tijd probeert Freddy de gevluchte Superboy te vinden. Maar Ray en zijn trouwe collega's zijn hem te snel af. Ze vuren vlakbij Freddy's goede oor een wapen af waardoor hij tijdelijk doof wordt aan beide oren.

Ondertussen hebben ze Superboy opnieuw ontvoerd. Freddy gaat alleen de dodelijke confrontatie aan met Ray en krijgt op het laatste nippertje de steun van Figgsy. Samen slagen ze er in om Ray en zijn collega's te pakken en Superboy te vinden. Met de waarheid trekken ze samen naar Moe, die zich over de gewonde Freddy ontfermt.
  • Prijs bieden
  • Datum plaatsing 07-01-23
  • Conditie gebruikt
  • Adverteerder overvol
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 10-10-2007
  • Plaatsnaam Winterswijk
  • Telefoon 0543-519344
  • Bekeken 141 x
  • Snelcode info 2908098

Prijs te hoog? Doe een bod

LET OP! Na verzending ontvang je een e-mail waarmee je de bieding dient te activeren.
Je bod €
E-mail
Bezorgservice
--------------------------------------------------->