EP single Paul Robeson, jr'50, gst, zeldz. belg. pers.

Voor de verzamelaar.
EP (extended play)single van Paul Robeson, de beroemde USA Bas-Bariton zanger en acteur, vertolker van "Old man river".
Paul Robeson had een zeer bijzondere stem.
Op deze EP staan 4 nummers in plaats van de gebruikelijke 2 op een single. Dit is mogelijk door het gebruik van zogenaamde microgroeven.
Zeldzame Belgische-persing uit de jaren 1950. Geperst door "Disel" s.a.
Titel: "The vouce of Paul Robeson. Volume I.
Deze EP is deel één van een serie met bovengenoemde titel.
Label: RCA 75.539-45 E.P.
Op verzoek kunnen verdere detailfoto's / scans worden toegezonden.
Tracks
OL' MAN RIVER
SONGS MY MOTHER TAUGHT ME
MY CURLEY-HEADED BABY
JERUSALEM
Paul LeRoy Bustill Robeson (Princeton (New Jersey), 9 april 1898 - Philadelphia (Pennsylvania), 23 januari 1976) was een zwarte Amerikaanse acteur, atleet, zanger, schrijver en politiek activist.
Robeson werd beroemd als acteur en als zanger; hij had een fraaie, zeer diepe basstem. Naast zijn rollen op het toneel werden ook zijn vertolkingen van negrospirituals beroemd. Zijn eerste rollen waren in 1922 als Simon in Simon the Cyrenian bij de YMCA in Harlem en Jim in Taboo in het Sam Harris Theater in Harlem. Taboo werd later omgedoopt tot Vodoo. Ook zijn titelrol in de oeropvoering van Eugene O'Neill's The Emperor Jones oogstte veel lof. Hij speelde ook Crown in Porgy and Bess en hij speelde in 1930 Othello in Engeland, toen geen enkel Amerikaans gezelschap hem in die rol wilde aannemen. Naderhand heeft hij die rol wel gespeeld in New York in 1943-1945. Toentertijd was de serie opvoeringen op Broadway van Othello de langste die ooit op Broadway was gespeeld van enig stuk van Shakespeare. Robesons repertoire van Amerikaanse zwarte volksmuziek droeg eraan bij deze veel breder bekend te maken bij het algemene publiek zowel in als buiten de V.S. ; vooral zijn wereldberoemde interpretatie van "Go down, Moses".
Tussen 1925 en 1942 trad Robeson op in elf films, op vier na van Engelse makelij, nadat hij en zijn vrouw in de late jaren '20 naar Engeland verhuisden. Hij woonde daar tot het uitbreken van WO II, onderbroken door lange tournees waarin hij als zanger optrad. In de periode dat zijn populariteit maximaal was in de jaren dertig van de vorige eeuw was Robesons naam een garantie voor volle zalen in films zoals Song of Freedom and The Proud Valley. In de VS verfilmde hij zijn toneelsucces met 'The Emperor Jones' in 1933. Hij speelde ook de rol van Joe in de verfilming van 'Showboat' in 1936. De beroemde song: 'Old man River' hierin werd haast zijn visitekaartje, en wordt door velen nog steeds als de beste vertolking ooit beschouwd. In de film 'King Solomon's Mines' (1937) speelde hij Umbopa. Uiteindelijk werd hij door de Hollywood-bazen op de zwarte lijst geplaatst om zijn politieke ideeën en de manier waarop hij die uitdroeg.
  • Prijs bieden
  • Datum plaatsing 10-05-24
  • Conditie gebruikt
  • Adverteerder overvol
  • Type aangeboden
  • Adverteert sinds 10-10-2007
  • Plaatsnaam Winterswijk
  • Telefoon 0543-519344
  • Bekeken 95 x
  • Snelcode info 693715

Prijs te hoog? Doe een bod

LET OP! Na verzending ontvang je een e-mail waarmee je de bieding dient te activeren.
Je bod €
E-mail
Bezorgservice
--------------------------------------------------->